2 Mart 2014 Pazar

Resim derslerine başladık :))

Sevgili Ebru'cuğumun guzel ikizleri ve arkadaşları E. ile atölyede resim derslerine başladık. Çınar da asistanım olarak görev aldı ve çok mutlu oldu. :))

Dersimiz :Renkler
Ana renklerle yaptığımız deney çalışmamız ile ara renkleri de oluşturduk. Bu deneyin sonucunda güzel birer pencere güneş süsü (sun catcher) elde etmiş olacağız aynı zamanda. Sonuç haftaya ;)



İncelediğimiz sanatçı : Wassily Kandinsky
Tarihsel sırayla resimlerini gördük ve son olarak Kandinsky'nin dairelerinden ilham alarak çalışmalarımıza başladık.

Squares with Concentric Circles by Wassily Kandinsky, 1913. I love the confusion this piece creates; where does the eye focus? Which is the central section and why? And if it doesn’t exist, does this painting become a pattern?? Despite the contrasting colours and busyness, I find that there is visual harmony throughout the composition.










Çınar'ın bir önceki çalışmada kullandığımız kürdanla kendiliğinden yaptığı dokunuşlarla tamamladığı resim. (insiyatif kullanarak yaptığı bu etki ile beni benden aldı:)

çok ciddi çalışıyor benim minik ressamlarım :))








Koca bir ders yetmedi, biraz da serbest çalışma yaptı minik ressamlar ;))

Not: Sanat tarihinden ressamları inceleyerek farklı teknikler, farklı malzemeler kullanacağımız resim derslerine katılımla ilgili bilgi almak için bana ulaşabilirsiniz.
e-mail: aslihankaplan@gmail.com

https://www.facebook.com/AslihanKaplanBayrak


1 yorum:

  1. çok güzel olmuş ilk dersiniz,pazar günlerimi yapıyorsunuz bu pazar bizde katılıp deneme yapabilirmiyiz .Yaşımız küçük ama denemekte fayda var.

    YanıtlaSil